Marketing

Cele 7 Minuni SEO în 2018: Ceea Ce Nu Se Poate Ignora in Acest An

By February 9, 2018 No Comments

SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) se schimbă în mod constant, dar un lucru rămâne sigur: trebuie să aveți o prezență în rezultatele căutării organice dacă doriți să vă măriți afacerea, dacă nu aveți un buget publicitar nelimitat. Unele companii fac și lucrează strict pe un model de trafic plătit, dar este rar, iar pentru majoritatea proprietarilor de afaceri mici acest lucru este un lux.

Deci, acest lucru lasă companiile să concureze pentru primul loc în Google, care este cel mai mare motor de căutare din lume, Bing și Yahoo fiind niște jucători foarte mici. Aveți nevoie de SEO, iar costul pentru a juca continuă să crească pe măsură ce peisajul devine mai competitiv și strategiile utilizate pentru a atrage traficul către website se schimbă.

Mai demult, oamenii căutau pe Google, Bing și Yahoo de pe calculatorul personal sau laptop. Acum avem smartphone-uri, de pe care sunt facute majoritatea de căutărilor, dar nu în forma tradițională. Acum avem căutari pe Maps (hărți), căutari cu vocea pe motoarele de căutare. Dispozitive precum Echo de la Amazon.

Am vrut sa ating un subiect, și a te face să fi conștient de campaniile și strategiile tale SEO pentru acest an.

SEO se schimbă mereu, iar daca nu stai in față, ramai in urma, luptând pentru resturi.

  1. Nu poți avea conținut de calitate proastă.

Publicarea conținutului de calitate buna și articole care conțin mai multe cuvinte și caractere, nu este ceva nou, este ceva preferat de Google. Dar din păcate sunt website-uri pe Internet care încă practica aceasta formă de promovare, cu articole de 500 de cuvinte. Atunci cand numărul 500 era un fel de standard, in SEO.

Google dorește să arate cele mai bune rezultate celor care utilizează motorul de căutare. Acest lucru asigură că aceștia vor revin pe Google, ceea ce sporește șansele ca acești oameni să facă clic pe anunțuri, ceea ce înseamnă că ei (compania Google) fac bani.

Dacă scrieți conținut nou pentru blogul dvs., țintiți întotdeauna pentru cel puțin 1500 de cuvinte, iar dacă aveți postări vechi pe blog, petreceți timp și efort pentru a le actualiza, transformându-le în conținut cu format lung. După ce actualizați o bucată de conținut, asigurați-vă că trimiteți adresa URL prin intermediul Search Console, astfel încât Google să o acceseze cu crawlere mai rapid și să indexeze noua dvs. versiune de conținut.

Pentru site-urile care au sute de postări pe blog in format mic, este o șansă mare de a actualiza postările, astfel încât acestea să fie relevante pentru perioada de timp curentă, oferind lui Google ceea ce dorește. Puteți fi recompensat pentru acest efort, prin atragerea a mai mult trafic organic, deoarece autoritatea dvs. generală este mărită, iar impresia website-ului dvs. crește.

Când faceți acest lucru, asigurați-vă că țineți cont de statisticile din Search Console, mai ales atunci când este vorba despre afișări pentru adresele URL pe care le modificați. Dacă începeți să vedeți o creștere uriașă atât a afișărilor, cât și a clicurilor, atunci merită costul actualizării întregului conținut vechi.

  1. nuTrebuie să invesiți in video SEO.

Dacă efectuați aproape orice căutare în aceste zile, rezultatele video vor fi afișate în partea de sus a ecranului, iar numărul de afișări video crește și se află pe primele poziții în SERPs. Există nișe care sunt complet dominate de video, și este clar că Google pune un accent pe video.

Acest lucru nu ar trebui să șocheze pe nimeni, deoarece ei dețin YouTube. Deci, plasarea conținutului YouTube în partea de sus a SERP-urilor doar îi împinge pe utilizatori pe o altă platformă pe care o controlează și au șansa de a monetiza. Dacă vă arată un rezultat video relevant și faceți clic pe acesta pentru a-l viziona, acesta va genera venituri din anunțuri / reclame. Nu vedeți rezultatele Vimeo deasupra, nu? Desigur că nu!

Google deține motorul de căutare, astfel încât poate să facă ceea ce își dorește. Conținutul video este foarte ușor de consumat, de la orice dispozitiv sau dimensiune a ecranului, necesită cel mai mic efort din punctul de vedere al utilizatorilor. Ei nu trebuie să-și petreacă timpul citind un post pe blog; ei doar urmăresc un videoclip.

Cu cât este mai bun și mai educativ videoclipul, cu atât mai mulți oameni se vor uita. Timpul de vizionare joacă un rol important în ranking-ul video, la fel ca și titlurile și descrierile. Asigurați-vă că scrieți aceste lucruri pentru oameni și a vieții reale și nu pentru un algoritm. Amintiți-vă, Google a învestit mult în AI și acum AI reușesc să citească și să înteleagă conținutul în aceeași capacitate pe care ar putea un om real.

  1. Indexarea mobil-first este acum live.

Google a anunțat inițial că va introduce un index mobil pentru prima dată, care va acorda prioritate site-urilor web care au oferit o experiență excelentă pentru utilizatorii de dispozitive mobile. Ei bine, este pe deplin lansat și, dacă nu sunteți mobil-prietenos, atunci sincer nu aveți nici o șansă pentru a urca sus in SERPs.

Există o mulțime de factori care intră în joc când vine vorba de a oferi o experiență mobilă prietenoasă pe care Google o va vedea drept benefică pentru utilizator și recompensată în consecință. În primul rând, trebuie să aveți un site web care să aibă aceeași adresă URL, indiferent de tipul de dispozitiv care navighează.

Dacă aveți o versiune separată pentru mobil sau versiunea .m, atunci trebuie să obțineți rapid acest lucru. Versiunile mobile nu vor fi incluse în indexul mobil. Site-urile web trebuie să fie receptive (Responsive).

De asemenea, trebuie să vă asigurați că același conținut și caracteristici sunt afișate utilizatorilor desktop și utilizatorilor mobili. Nu puteți afișa conținut diferit utilizatorilor dvs. de telefonie mobilă. Tot ce este accesibil utilizatorilor desktop trebuie să fie pe versiunea optimizată pentru dispozitive mobile.

Viteza paginilor este unul dintre cele mai ușoare lucruri de optimizat, însă atât de multe site-uri web o ignoră și le sunt afectate de penalitățile Google și nu au nicio idee de ce nu urcă mai sus în rezultatele mobile. Oamenii care căută de pe telefoanele mobile, doresc acces rapid la informații. Nimeni nu va sta să aștepte ca telefonul să se încarce. Rulați site-ul dvs. prin toate testele de viteză pe care le puteți găsi și efectuați modificările sugerate pentru a vă asigura că site-ul dvs. web se încărcă bine sub două secunde.

Dacă doriți să știți ce gândește Google despre site-ul dvs. în ceea ce privește ușurința la mobil, rulați-l prin intermediul instrumentului gratuit de testare.

  1. Căutarea vocală este noua căutare mobilă

Vă amintiți că acum câțiva ani, fiecare expert SEO v-ă avertizat să fiti pregătiți pentru căutare mobilă? Acum, înlocuiți telefonul mobil cu căutarea vocală, deoarece aceasta este cea mai nouă tehnologie care va domina căutările.

Tehnologia în sine nu este atât de nouă, dar acum este din ce în ce mai populară, deoarece există atât de multe dispozitive care o susțin. În afară de telefonul mobil, există “difuzoare inteligente”, cum ar fi Amazon Echo și chiar Google are un difuzor home inteligent, numit Home.

Google a investit puternic în această tehnologie, astfel încât să puteți fi siguri că motorul său de căutare va favoriza rezultatele optimizate corect. Este o presupunere sigură că Google va vinde răspunsuri vocale la fel ca și traficul PPC. Cel mai mare ofertant primește traficul. Simplu ca bună ziua.

Există un zvon interesant, că Google va actualiza Consola de căutare pentru a include date referitoare la căutarea vocală. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci există o șansă bună ca Google Analytics va afișa, de asemenea, unele date vocale.

Pentru a vă pregăti, asigurați-vă că optimizați conținutul dvs. cu anumite conținuturi în stil Q & A, ceea ce îi permite lui Google să identifice rapid răspunsurile la întrebările frecvente legate de nișă. De asemenea, dacă nu sunteți familiarizat cu modul în care funcționează, investiți 100 euro și cumpărați un dispozitiv Amazon Echo sau Google Home și începeți să inversați modul în care funcționează.

Cei care înțeleg pe deplin modul în care funcționează vor fi cel mai bine pregătiți. Căutați cuvintele cheie și frazele legate de produsele sau serviciile pe care le vindeți și vedeți ce fel de răspunsuri vă oferă.

  1. Tot mai multe link-uri cu autoritate devin no-follow, dar asta nu a schimbat eficacitatea lor.

Chiar și cu toate progresele și schimbările pe care le-am atins deja, un lucru rămâne în continuare consecvent: link-urile sunt încă importante și principala componentă a poziționării înalte în SERP. Anul trecut, am văzut site-uri de autoritate precum Entrepreneur și Forbes să facă toate link-urile de ieșire no-follow. Inc. a fost deja no-follow și Huffington Post a făcut acest lucru cu un an înainte.

Vrei să știi ceva? Acest lucru nu a încetinit comenziile de link-uri. De fapt, există o cerere mai mare acum decât a existat vreodată pentru link-uri pe site-urile de top. Google încă acordă o atenție mare link-urilor venite de pe domenii cu autoritate, chiar dacă acestea au atributul “no-follow”.

Au existat atât de multe articole scrise de către experți în SEO care susțin că link-urile editoriale sunt 0, și că nu au nici o putere. Stii ce? Au fost ȘTIRI FALSE, pentru că încă mai funcționează foarte bine. Vor continua să fie articole publicate de așa-numiții experți, susținând că guest blogging-ul este mort, dar nimic nu sa schimbat.

Linkurile sunt încă numărul unu, iar link-urile de la băieții mari vor ajuta întotdeauna să vă împingă în partea de sus a SERP-urilor. Ele sunt obținute din ce în ce mai greu în zilele acestea, deoarece standardele editorialelor sunt mai mari decât oricând, deci este nevoie de puțină creativitate, dar aici se vede strălucirea unui SEO bun.

Există cerere mare pentru aceste link-uri, este un fel de plata-pentru-joacă – fiind cel mai simplu mod de a obține link-uri. Zilele de asigurare a destinațiilor de plasare în mod regulat doar prin răspunsul la câteva întrebări H.A.R.O. au dispărut de mult.

  1. Fragmentele (snippet-urile) recomandate sunt necesare pentru a capta atenția de la toate celelalte opțiuni

Cu ani în urmă, SERP-urile erau foarte standard. Au fost câteva anunțuri PPC în partea de sus și de jos a paginii și în dreapta, apoi zece rezultate organice pe pagină. Acum nu este cazul deloc.

Există rezultate video care prezintă imagini de previzualizare ale videoclipului, anunțuri despre produse cu imagini și chiar rezultate doar cu imagini în mix acum. Acestea sunt toate vizual mai atrăgătoare decât o listă obișnuită de site-uri organice.

Deci, pentru a vă distinge, asigurați-vă că profitați din plin de fragmentele recomandate și le puteți afișa în căutările organice. Pe măsură ce Google pune un accent mai mare pe aceste alte rezultate de căutare, rezultatul dvs. organic va continua să se deplaseze în jos pe pagină, chiar dacă sunteți rezultatul dvs. este din punct de vedere tehnic numărul unu in listarea organică.

Cel mai destept lucru pe care îl faceți este să efectuați un audit SEO și să identificați toate paginile care se afișează pe prima pagină a rezultatelor căutării. Puteți face acest lucru cu ușurință, executând un raport SEMrush. Apoi, optimizați-le pentru a include fragmente recomandate, ajutându-vă să obțineți mai multe clicuri către aceste pagini care au deja o expunere în prima pagină a lui Google.

Dacă nu sunteți tehnic, luați în considerare angajarea unui coder sau a unui dezvoltator pentru a face acest lucru pentru dvs., deoarece există multe lucruri care trebuie făcute chiar pentru ca acestea să apară. Sau, dacă sunteți aveți un buget restrâns, instalați un plugin conceput pentru a vă ajuta cu fragmente recomandate.

  1. Google Rank Brain este o dovadă clară, că Machine Learning recompensează munca de calitate SEO.

Google Rank Brain este o inițiativă de învățare automată a mașinilor (Machine Learning) care analizează modul în care oamenii interacționează cu SERP-urile. Ei folosesc aceste informații pentru a schimba rezultatele, în scopul de a oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate posibile.

Acesta este motivul pentru care o campanie SEO devine recompensată în aceste zile. Dacă creați un conținut solid care vă păstrează vizitatorii pe pagina dvs., Google Rank Brain va considera că are o valoare ridicată. Pe de altă parte, în cazul în care traficul dvs. va face bounce în câteva secunde, acesta va presupune că nu este relevant.

Rata de clic (click-through) este, de asemenea, ceva care Brain Rank-ul ia în considerare. Un CTR ridicat vă poate ajuta să vă împingeți website-ul în cadrul SERP-urilor, peste rezultate care nu primesc dragostea pentru clicuri. De asemenea, dacă cineva face clic pe site-ul dvs. și apoi dă clic rapid înapoi la rezultatele căutării, acesta este un indiciu puternic că site-ul dvs. web afișează conținut greșit și puteți vedea scăderea site-ului dvs. web în rezultatele căutării Google.

Machine Learning îl face pe Google sa devină mai puternic, iar zilele de joacă cu SERP-urile sunt pe sfârșite.

Concluzie

Acestea trebuie să fie principalele domenii de interes în 2018. Este diferit de ceea ce a fost important cu câțiva ani în urmă? Da. Va aduce anul viitor modificări suplimentare și alte domenii de interes? Da.

SEO nu se află niciodată în staționare. Se va schimba mereu, pe măsură ce se schimbă motoarele de căutare și cum le accesăm datele. Eu prezic că în viitor va fi și mai mult o cerere de căutare bazată pe voce. Dispozitivele precum Amazon Echo ajută mult la simplificarea și găsirea rezultatelor dorite in Google.

Nici măcar nu trebuie să te ridici și să mergi la computer sau să-ți scoți telefonul mobil. Puteți să o solicitați pe Alexa să vă găsească informații. Timpurile se schimbă și, așa cum o fac, SEO va fi de-a lungul schimbării.

Aveți întrebări SEO pe care doriți să le răspund? Dacă da, vă rugăm să le lăsați în comentariile de mai jos. Sunt mai mult decât fericit să încerc să vă ajut cu orice întrebări legate de optimizarea motorului de căutare.

Gabriel

Author Gabriel

More posts by Gabriel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.