Marketing

Cum se adauga Rich Snippets Schema.org in WordPress

By January 31, 2018 No Comments

Daca doresti ca site-ul tau sa prinda un pic de boost in SERPs (search engine results pages) – ai nevoie de Rich Snippets – Schema.org

Schema.org foloseste asa numite schemas pentru a avea grija de datele structurate a website-ului tau. Cu ajutorul ei, atunci cand cineva iti cauta site-ul pe Google, pe langa homepage-ul / URL-ul website-ului tau vor aparea si urmatoarele:

  • review-uri
  • informatii de contact
  • produse

Mai jos puteti vedea un exemplu:

In acest articol, vom explica ce sunt rich snippets si de ce sunt beneficiare pentru SEO. Vom parcurge un mic tutorial despre cum sa instalezi All In One Schema Rich Snippets plugin pentru WordPress.

Ce Sunt Rich Snippets?

Schema markup ne furnizeaza datele structurate, iar datele structurate ne furnizeaza rich snippet-urile. Atunci cand folosesti markup, ajuti motoarele de cautare precum Google si Bing, sa inteleaga mai bine despre ce este site-ul tau, de asemenea datele site-ului tau vor aparea mult mai frumos in motoarele de cautare, ceea ce este un plus pentru tine si SEO.

Putin despre Schema.org si Rich Snippets

Daca ai cautat ceva pe Google, si ai observat ca primul rezultat are mai multe informatii decat celelalte rezulate, atunci banuiesc ca deja stii ce este rich snippets. Ele apar ca si stelute de review, informatii de calorii, preturi la produse, si chiar si imagini. (depinde ce ai cautat in primul rand).

De exemplu, daca ai cauta retete pizza, vei observa ca acest rezultat iti arata mai multe informatii despre cuvantul cheie pe care l-ai cautat pe Google sau Bing. Acest tip de rezultat ofera utilizatorul o idee despre ce sa se astepte daca face click pe link. Si, de asemenea ii “fura” atentia utilizatorului.

Beneficii cheie ale utilizarii Rich Snippet-urilor

Rich snippet-urile sunt create atunci cand se face markup la continutul tau cu schema. Ele ajuta motoarele de cautare sa inteleaga despre ce este site-ul tau, plasandu-ti continutul tau, structurat in rezultatele de cautare (SERPs).

De ce este important acest lucru?

Cu cat site-ul tau este mai expus pe Google, cu atat mai bine. Dar depinde si de pozitia site-ului tau in motorul de cautare. Cu ajutorul Rich Snippet-urilor, continutul site-ului tau este mult mai expus in Google sau Bing, oferind un boost organic la CTR (Click Through Rate / Rata de Click-uri), ceea ce inseamna ca vei avea mai multi vizitatori pe website.

Cum sa adaugi Rich Snippets

All In One Schema Rich Snippets este un plugin puternic care te ajuta sa markup-ul website-ului tau, cu diferite schemas. Iti ofera o functionalitate minima, de care Google are nevoie pentru a afisa rezultatele tale in motorul de cautare. Iata cum se procedeaza:

Pasul 1: Instaleaza si Activeaza “All in One Schema Rich Snippets”

Intra pe site-ul tau, in panoul de administrare al WordPress-ului, si navigeaza la Plugins -> Add New, pe urma cauta “All In One Schema Rich Snippets“. Odata ce ai gasit plugin-ul, trebuie instalat si activat pe website-ul tau.

Pasul 2: Configurare setari

Navigeaza la Rich Snippets in meniul din stanga, pentru a incepe configurarea cu diferite tipuri de schema. In acest mic tutorial vom folosi Events schema.

La tab-ul Configuration putem seta string-urile care vor fi afisate pe front-end-ul site-ului pentru un rich snippet cu evenimente.

Odata ce ai facut modificarile dorite, apasa pe butonul Update pentru a salva modificarile si a merge la urmatorul pas.

Pasul 3: Adauga Schema Markup din Editorul WordPress

Next, head over to the post you’d like to markup. You’ll notice that a Configure Rich Snippet meta box has been added right under the text editor box.

Urmatorul lucru care trebuie facut, este sa navighezi la postul unde va fi markup-ul. Vei observa rapid, meta box-ul de sub editorul text, numit Configure Rich Snippet. Click pe meniul drop down, si selecteaza tipul schema, pe care doresti sa-l adaugi in post. De exemplu, am adaugat tipul Event schema.Vei vedea un “formular” / form in meta box, cu aceleasi campuri ca si la Pasul 2.

Completeaza “formularul” cu cat mai multe informatii posibile despre eveniment. Daca unele campuri nu corespund cu evenimentul tau, poti lasa casuta goala.

Gabriel

Author Gabriel

More posts by Gabriel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.