Resources

O metoda simpla pentru a dezactiva pluginurile WordPress

By September 22, 2017 No Comments

Pluginurile si temele pe WordPress pot ocazional sa se uneasca unele cu altele si sa-ti previna pagina de logare din incarcarea acesteia, care te va preveni din accesibilitatea pe site-ul tau de la inceput pana la sfarsit. In marea parte a timpului nu o sa primesti erori dar o sa ai ecranul alb. Solutia in acest caz este accesarea bazei de date asociata cu site-ul tau WordPress care foloseste phpMyAdmin si dezactiveaza pluginurile manual.

1. Accesul la baza de date

acces baza de date

Pentru a oprii sesizarile erorii avem nevoie sa ne logam la cPanel si sa dam click pe iconita phpMyAdmin in data de baza. Accesam aceast prim pas cu numele si parola administratorului daca se cere.

2. Accesul la baza noastra de date WordPress

Dupa ce esti logat in baza ta de date, dai click pe numele ei din meniu, aflata in partea stanga. ( Te rog noteaza, pentru acest tutorial noi folosim TheGem ca si baza de date. A ta va fi numita diferit, in multe cazuri aceasta se va numi ca si site-ul tau. )

Dai click pe TheGem ( adica numele pe care il ai tu la data de baze ) iar dupa pe wp_options

wp options

Din wp_options, trebuie sa-ti cauti tema, fisierele si pluginurile ca se le poti dezactiva temporar si sa rezolvi problema.

3. Cautarea pentru varietatea de optiuni WordPress

Prima cautare trebuie sa fie option_name. O sa intrii intr-un model in bara de cautare a numelor.

search for template

De aici, o sa stergi fisierele tip text si intrii in tema ta originala.

default theme

Urmatoarea cautare trebuie sa fie facuta pentru stylesheet. In aceasta cautare, tu trebuie sa intrii in stylesheet, adica in sectiunea option_name si sa apesi butonul enter. Aceasta iti va arata rezultatele stylesheet. Intrii in numele temei originale, mai exact in option_value textboxt ca sa o resetezi din oricarea ar fi ea catre cea originala.

A 3-a si urmatoarea cautare este pentru instalarea pluginurilor. De data aceasta cautati active_plugins. O gramada de scrisori, numere si simboluri o sa va apara in value field pentru active_plugins.

active plugins

Dupa ce ai executat aceasta comanda apasa enter. option_value pentru pluginuri trebuie sa fie acum curata. Asta o sa faca ca toate pluginurile de pe WordPress sa fie dezactivate.

4. Cautarea site-ului WordPress

Dupa ce ai completati primii 3 pasi, site-ul tau WordPress poate sa functioneze. Trebuie doar sa dai o reimprospatare la pagina pentru a vedea acest lucru. Din punctul asta, tu trebuie sa poti sa intrii in sesiunea de pluginuri a site-ului WordPress si sa gasesti pericolul. Acesta o sa te lase sa-ti ajustezi pluginurile, temele si fi sigur ca site-ul va merge.

Solutia asta functioneaza bine oricand tu nu poti sa faci site-ul WordPress sa se incarce. Ea trebuie sa arate ca o pagina goala or doar simbolul “loading”. Fi sigur ca ai facut complet si corect cei 3 pasi in cautarea in phpMyadmin.

Gabriel

Author Gabriel

More posts by Gabriel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.