Resources

Trenduri UI si UX pentru 2019

By January 29, 2019 No Comments

Noul an inseamna idei noi, analizand strategii existente si tinte, uitandu-ne la directia industriei pentru a intelege mai bine impactul asupra afacerii noastre. Multe afaceri folosesc website-ul lor ca si un punct de comunicare si vanzari cu clientii, tinand pasul cu trendurile si ideile din industria web este foarte valoros. Ca si firma de web design, dorim sa prevedem celor mai noi si bune trenduri UI is UX pentru 2019.

Cu mai mult de 10 ani de experienta in web design si web development, am vazut multe trenduri in industrie.

Top Trenduri UI si UX pentru 2019

Animatie folositoare – Atunci cand animatia a fost introdusa pentru prima data pe site-uri, a fost o noutate. A fost interesanta si publicul a adorat animatiile atunci cand au fost introduse, pe parcurs au devenit plictisitoare, si foloseau prea multe resurse web. Dar, cu avansarea de tehnologie in capacitatea browserelor, combinata cu viteze marite, portile s-au deschis animatiilor pentru UI si UX. Animatia poate ajuta direct utilizatorul, cresterea atentiei la anumite zone ale unei pagini, spunand o poveste fara cuvinte.

Imagini de desene animate – Utilizarea imaginilor și animatiilor animate provine din conceptul de interactiune jucaus. Exista un sentiment inerent al umorului sau distractiv asociate cu desene animate care pot fi de folos pentru anumite scopuri. Generatiile mai tinere au descoperit stiluri de desene animate clasice, cum ar fi Blondie, Li’l Abner, sau Felix Motanul și sunt folosesc imagini retro pentru a crea un aspect nou, pe site-uri web.


Font-uri variabile – Utilizarea culorilor gradient a devenit un concept popular pentru utilizare in imagini si fundaluri. Exista, de asemenea, degradeuri multicolore folosind nuante vibrante variind de la mov, albastru, rosu, si portocaliu la verde mai luminos si galben. Ne așteptam sa vedem si mai multa utilizare atat in elementele de fundal, cat si in alte elemente de design, cum ar fi titlurile, navigarea, pictogramele sau efectele hover, impreuna cu incorporarea in 3D pentru a oferi un strat de textura.

Culori vibrante – Design-ul colorant face oarecum o revenire. In acest caz, culoarea are un scop anume. Utilizarea de culori vibrante, indraznete cu saturatii mari poate evoca o reactie foarte pozitiva, care poate adauga foarte mult la o interactiune cu clientul.

Design flat – Conceptul de design flat a fost folosit in mod constant in ultimii ani, din cauza modului in care eficient de functionare, combinand ideile minimaliste pentru a crea o utilizare maxima. Cu avansarea tehnologiei, inclusiv 3D si animatie, vom vedea design-ul flat impins la utilizare maxima, de asemenea folosind imagini pentru a crea o interactiune cu obiecele. In timp ce folosind un design nu chiar complet 3D, folosind mai multe straturi de design plat (flat) va crea un design mai profund plat, care va avea un simt tridimensional. Aceasta este o idee similara cu Google Material Design.

Grafica 3D – Aceasta este o tendinta la care ne așteptam… grafica 3D a devenit foarte banal in industria jocurilor video cu incredibile cut-scene-uri si secvente care WOW. Cu viteza mai mare si capacitate de performanta, folosind grafica 3D pe site-uri este acum de fapt plauzibil. Nisa mobila este motivul principal pentru care dispozitivele inteligente au acum puterea de procesare, pentru a reda rapid obiectele. Acest lucru va fi deosebit de util pentru a demonstra procese complexe sau actiuni intr-un mod vizual pentru ca utilizatorii sa digere si sa ințeleaga rapid.

Margini rotunjiteCultura actuala a smartphone-urilor utilizeaza toate ecranele cu margini rotunjite. Acest lucru creeaza o problema din punct de vedere al designului, deoarece elementele cu margini ascutite sunt adesea utilizate. Asta inseamna ca designerii vor trebui sa ia in considerare marginile rotunjite ale dispozitivelor atunci cand vine vorba de machete.

UX Copywriting – Acesta este un concept pe care multe companii mari l-au folosit in ultimii ani. Copywriting-ul bun, este util si in alte domenii, in afara de marketing. Prin includerea acestuia in UX-ul site-ul tau poate oferi o interactiune mai lina prin intelegerea intuitiilor clientilor si folosit impreuna cu vocea de brand.

AR si VR – Ambele: Augmented Reality si Virtual Reality vor face progrese in acest an. Google si Apple au lansat propriile platforme de dezvoltare AR si VR. Cu toate acestea, acest lucru pare a fi o tendinta minora in acest an ca designeri determina cel mai bun mod de a crea experiente funcționale, mai degraba, decat doar experiente “interesante”.

Concluzie

Concluzia este ca nu suntem clarvazator. Cu toate acestea, in timp ce nu putem vedea viitorul, anii nostri in afacerea de crearea site-uri inovatoare, ne-a ajutat sa intelegem foarte multe despre industrie. Este probabil ca cele mai multe dintre aceste “prevederi” UI si UX pentru 2019 se vor extinde in anul următor si ar trebui sa fie luate in considerare pentru a ajuta la cresterea implicarii și conversiilor pe site-ul dumneavoastra.

Gabriel

Author Gabriel

More posts by Gabriel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.